Bel ons direct op: 020-6761016
Beoordeel ons

Hoe werkt een cilinderslot?

Amsterdam, 16 december 2016 - Het is u vast wel eens overkomen, dat uw bijgemaakte sleutel niet werkt. De sleutel gaat dan wel in de cilinder maar u kunt de sleutel niet draaien. Hier leggen we uit hoe dat komt:

Een sleutel heeft een aantal insnijdingen, meestal zijn dit er 5 of 6. De bijgemaakte sleutel moet dan precies dezelfde diepte hebben als het origineel. Helaas wijkt dat na het bijmaken altijd iets af. Als dat een honderdste millimeter is dan is dat niet erg. De nieuwe sleutel zal gewoon werken maar als de sleutel vaker wordt gekopieerd vanaf een kopie, dan kan het een serieuze afwijking hebben van het origineel. Dit luistert erg nauw. Een machine moet dus zo afgesteld staan dat hij naast nieuwe originele sleutels ook gesleten oude modellen nauwkeurig namaakt.

Op het filmpje ziet u een sleutel die precies past, de pallen vallen netjes in de insnijdingen van de sleutel en als ze dan recht (horizontaal) liggen dan kan de sleutel draaien. Als de sleutel niet juist geslepen is dan gaat er 1 pal te diep of blijft te hoog in de cilinder en kan er niet gedraaid worden.

Wilt u meer informatie over hang- en sluitwerk of een cilinder laten vervangen? Neem dan gerust contact met ons op. Met uw geduld en onze kennis komen we altijd uit op een passende sleutel!